Podcasts die je niet wil missen

geplaatst in: Nieuws | 0

De laatste Dans

Muzikant en journalist Frans Pollux duikt in het levensverhaal van een Duitse man, genaamd Uwe, die op een avond in een kroeg in Roermond aankondigde dat hij terminaal ziek is en naar de Canarische eilanden zou vertrekken om daar zijn laatste weken door te brengen. Vervolgens is hij spoorloos verdwenen. Maar wat blijkt; hij leeft nog. Een mysterie van leugens, oplichterij, verzekeringsgeld, een hennepkwekerij en schulden ontvouwt zich in deze boeiende podcast, waarin Frans Pollux je meeneemt in een bizar verhaal. En tegelijkertijd – tussen de regels – een vleugje van de Limburgse taal en gewoontes laat horen. Maar vooral de zoektocht naar het antwoord op de vraag: Waar is Uwe?

WTF with Marc Maron

Met inmiddels bijna 1500 afleveringen heeft de Amerikaanse comedian Marc Maron een indrukwekkende lijst aan wereldsterren mogen ontvangen. De meest uiteenlopende Hollywood sterren komen langs, met wie hij uitgebreid en open in gesprek gaat. Hier zitten ook regelmatig Amerikaanse ‘bekendheden’ tussen, die wij hier in Nederland niet of nauwelijks kennen. Maar zeker ook wereldberoemde sterren zoals Arnold Schwarzenegger, Chevy Chase, Ben Kingsley, Smokey Robinson, Sigourney Weaver en Keith Richards, om er maar een paar te noemen. Dit, in combinatie met de cynische en wat donkere humor van Marc Maron, levert interessante gesprekken op.

Here’s The Thing with Alec Baldwin

Zelfs als de onderwerpen je niets interesseren, dan is het stemgeluid van Alec Baldwin erg prettig om naar te luisteren. De bekende Hollywood acteur – die laatst in het nieuws stond vanwege het per ongeluk doodschieten van een cameravrouw op een filmset – presenteert deze podcast over Amerikaanse acteurs, politici en muzikanten. Soms gaat het over wat minder interessante onderwerpen voor ons Nederlanders, maar vaak gaan de gesprekken een interessante diepte in en is het een actuele weerspiegeling van wat speelt in Amerika.

Renegades: Born in the USA

Het is indrukwekkend om 2 iconen met elkaar in gesprek te horen over hun gemengde gevoelens over het land waar ze geboren zijn. Bruce Springsteen en oud-president Barack Obama praten in hun podcast ‘Renegades: Born in the USA’ over hun jeugd, opgroeien, rondreizen, muziek, familie, vriendschap en ‘the American dream’. Maar ze praten ook open en kritisch over gevoelige onderwerpen zoals racisme, armoede en ongelijkheid.

Ik weet je wachtwoord

Journalist Daniël Verlaan – de winnaar van Wie Is De Mol 2023 – duikt in de wereld van cybercrime. Elke aflevering bevat een spannend waargebeurd verhaal. Daniel interviewt betrokkenen en digitale criminelen, en met behulp van hoorspelelementen en geluidseffecten komen de verhalen tot leven. Hoe veilig is je wachtwoord en wat gebeurd er als deze wordt gehackt?


Je eigen podcast

Wil je je podcast verbeteren en professionaliseren? Of van plan om een nieuwe podcast te starten? Audio Impact helpt je van begin tot eind. Van het ontwikkelen van het concept, het opnameproces tot het online verspreiden van elke aflevering. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.