Amerikaanse podcasts die je niet wil missen

geplaatst in: Nieuws | 0

Podcasts vormen een rijke bron van vermaak, kennis en inspiratie. Ook in Amerika is de podcast business enorm groeiende, en er zijn er enkele die je simpelweg niet wilt missen. Hier zijn vijf Amerikaanse podcast tips:

1. “The Daily” – The New York Times

Als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws op een boeiende manier, is “The Daily” van The New York Times een must. Elke aflevering biedt diepgaande analyses, boeiende interviews en een beknopt overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen wereldwijd. Een essentiële dagelijkse luisterervaring.

2. “How I Built This” – NPR

Ondernemers en aspirant-ondernemers zullen dol zijn op “How I Built This”. NPR’s Guy Raz interviewt de oprichters van bekende bedrijven en startups, waarbij ze hun inspirerende reis delen, inclusief de hoogte- en dieptepunten. Een boeiende kijk op het ondernemerschap.

3. “TED Talks Daily” – TED

Voor dagelijkse doses inspiratie en inzicht biedt “TED Talks Daily” een scala aan boeiende presentaties over uiteenlopende onderwerpen. Experts delen hun kennis, ideeën en ervaringen op een manier die je wereldbeeld kan verrijken.

4. “Radiolab” – WNYC Studios

“Radiolab” is een meesterwerk in storytelling en onderzoeksjournalistiek. De hosts, Jad Abumrad en Robert Krulwich, nemen je mee op intrigerende reizen door wetenschap, filosofie en menselijke verhalen. Elke aflevering is een kunstwerk op zich.

5. “Stuff You Should Know” – iHeartRadio

Benieuwd naar obscure feiten en fascinerende onderwerpen? Dan is “Stuff You Should Know” een perfecte keuze. Josh en Chuck graven diep in diverse onderwerpen, van alledaagse tot bizarre, en delen hun kennis op een lichte en vermakelijke manier.


Deze podcasts bieden een uitstekende mix van informatie, verhalen en entertainment. Of je nu je kennis wilt vergroten, geïnspireerd wilt raken of gewoon wilt genieten van boeiende gesprekken, deze vijf podcasts voegen zeker waarde toe aan je luisterervaring. Mis ze niet!


Audio Impact

Een eigen podcast voor je bedrijf, dienst of passie? Wil je je podcast verbeteren en professionaliseren? Audio Impact helpt je van begin tot eind. Van het ontwikkelen van het concept, het opnameproces tot het online verspreiden van elke aflevering. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.